Keltse életre otthonát!

Energiatakarékosság

Redőnyvezérlés

Lakásunkban az árnyékolók okosrendszerén keresztül történő szabályozása révén egyszerre kaphat kényelmi, illetve biztonsági és energia megtakarítási funkciókat. Például a távoli elérés lehetősége, az időzített vezérlés, a napszakokhoz igazított vezérlés, a jelenlét szimuláció, az árnyékolók állapotának visszajelzése, a tetszőleges eseménykövetés, vagy épp a fogyasztásmérés.

Fűtés és hűtésszabályzás

A FIBARO smart home rendszer egyik kényelmi funkciója, hogy távolról tudja ellenőrizni és szabályozni az okos otthon hűtését és fűtését egyaránt.A programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot okos otthonunkban. Ha viszont korábban érünk haza, mert változott a napi programunk, akkor nagyon hasznos, ha távolról is tudjuk vezérelni a hűtést, illetve a fűtést, hogy kellemes hűvös vagy épp meleg legyen mire hazaérünk. Így hát a távoli elérés a FIBARO okos otthon rendszer egyik leghasznosabb funkciója. Otthonunk fűtésvezérlése megvalósítható a ház egészében, zónánként vagy akár radiátoronként.

Klíma vezérlés

Érkezzen komfortos, kellemes hőmérsékletű otthonába, akkár a legnagyobb nyári kánikulában is! A hűtés vezérléséhez elég egy hagyományos komfort klímaberendezés és egy, az okos otthon központunkkal kommunikáló termosztát. Ez fogja érzékelni a levegő hőmérsékletét, és amennyiben hűtési igény lép fel, jelzést küld a központi egység felé, ami utasítást ad a klíma elindítására. Ugyanezzel a termosztáttal válik lehetségessé a hőmérséklet folyamatos nyomonkövetése, akár abban az esetben is, ha épp nem tartózkodunk otthon.

Világítás vezérlés

Spóroljon tudatosan! Érzékelje a jelenlétet és világítás ott, ahol arra valóban szükség van. Igazítsa a kívülről beszűrődő fényviszonyokhoz mesterséges világításának fényerejét. Az energiafelhasználás csökkentése egy okosotthon rendszerrel megvalósítható!

Okos dugaljak használata

A FIBARO okoskonnektor már működés közben, a gyűrűjének színével is jelzi, hogy melyik eszközünk milyen teljesítménnyel működik. Segít abban, hogy azonosítsuk azokat az eszközeinket, amelyek a legtöbb energiát igénylik. Napszakonként és szobánként is láthatjuk a napi fogyasztást. A FIBARO otthon automatika rendszer azt is lehetővé teszi, hogy távozáskor automatikusan lekapcsoljon minden olyan eszközt, aminek napközben nincs szükség a működésére. Időzíthetjük azt is, hogy elektromos eszközeink az éjszaka folyamán se használjanak áramot standby módban.