Keltse életre otthonát!

Tippek az okosotthon kialakítása előtt

Tippek az okosotthon kialakítása előtt
Napjainkban egy okos otthon rendszer, a vezeték nélküli technológiának köszönhetően már nem tartozik a megfizethetetlen luxusok közé. Ma már szinte bárkinek lehet okos lakása. Pontosan emiatt még sokan nem is tudják, hol kezdjenek neki a tervezésnek.

Néhány általunk javasolt tipp:

1. Tervezze meg elképzelt rendszerét
Például szeretne a kedvenc zenéjére hazaérkezni? Vagy előre megadott heti program segítségével a fűtést szabályozni, hogy mindig kellemes hőmérsékletű otthona legyen? Ha Önnek inkább a biztonság az elsődleges, egy okos otthon rendszerrel távolról ellenőrizheti otthonát, értesítést kaphat, ha valami rendellenesség történik, vagy akár megelőzheti egy komoly tűz- vagy vízkár kialakulását is. A tervezésnél nem csak az a kérdés, hogy egy otthonautomatika mire képes, hanem hogy Ön mire szeretné használni. Ötletekre van szüksége?

2. A rendszerrel kompatibilis eszközök

A FIBARO vezeték nélküli rendszer legnagyobb előnye, hogy nem kell egyetlen gyártótól beszereznünk eszközeinket. Meglévő otthonba, a már meglévő eszközeinkhez is telepíthető. Az elektronikus eszközöket kiválasztásánál, már csak arra kell figyelni, hogy párosíthatóak legyenek a FIBARO rendszerhez, mely szinte bármelyik Z-Wave-es eszközzel kommunikál. Választás előtt mindenképpen javasolt egyeztetni szakértő kollégánkkal.

3. Legyen minél gyorsabb és stabilabb internet kapcsolata a távoli eléréshez

4. Bízzon meg egy szakértő telepítőt!