Keltse életre otthonát!

Szenzorok

Fibaro Door/Window sensor – Nyitásérzékelő

A FIBARO Door/Window sensor egy vezeték nélküli, elemes nyitásérzékelő. A nyílászáró állapotának megváltozása esetén a szenzor jelzést küld a központi vezérlő egységnek. Az érzékelő ajtók, garázskapuk és ablakok állapotának figyelésére hivatott, illetve épületen belüli, kiemelten fontos helyiségek védelmére. Diszkrét megjelenésének és széles színválasztékának köszönhetően bármilyen otthonba, irodába könnyedén beleillik. Továbbá az eszközhöz csatlakoztatható 1 darab hőmérséklet érzékelő szenzor is.

Fibaro Flood senzor – Vízérzékelő

A FIBARO Flood Sensor egy univerzális víz- és hőmérséklet érzékelő. A szenzor beépített LED jelzővel és hangriasztási funkcióval rendelkezik. Ha a megfigyelt területen vizet érzékel, azonnal értesítést küld, így elkerülhetjük a további károkat. A Flood Sensort padlóra vagy falra is helyezhetjük, sőt nagyobb víz esetén nem süllyed el, hanem a víz felszínén úszik és folyamatosan riaszt. A beépített hőmérsékletérzékelő segítségével jelzi a tűz- és fagyásveszélyt. Esztétikus kivitelének köszönhetően 2014-ben IF Design Awards díjat nyert.

Fibaro Motion sensor – Mozgásérzékelő

A Fibaro Motion Sensor egy igazi univerzális érzékelő, amely a mozgáson kívül fényt, hőmérsékletet, valamint rezgést érzékel. A rezgésérzékelő funkciójának köszönhetően szabotázst vagy földrengést is képes észlelni. A vezeték nélküli eszköz bármely felületre egyszerűen és gyorsan rögzíthető. Az érzékelő „szeme” különböző színekkel jelzi az aktuális állapotát. Kialakítását és érzékenységét tekintve leginkább egy macska szeméhez lehetne hasonlítani. 2015-ben CES innovációs díjat, 2016-ban pedig IF Design Awards díjat nyert.

Fibaro Smoke sensor – Füstérzékelő

A FIBARO Smoke Sensor egy univerzális, optikai füstérzékelő, mely falra és mennyezetre is felszerelhető. Ez a kisméretű eszköz nemcsak a füstöt tudja érzékelni és jelezni, hanem a beépített hőmérsékletérzékelője segítségével a magas hőfokot és hősebességet is, így a tüzet már a kialakulási szakaszban jelzi. A riasztás hangjelzéssel, a LED dióda villogásával és a Z-Wave hálózat elemeihez vezérlő parancsok küldésével történik. A benne lévő relé által jelzést tud küldeni bármely behatolásjelző rendszer felé.

Fibaro Univerzal Binary sensor - univerzális bemeneti modul

A speciális FIBARO modul segítségével bármely bináris kontaktussal rendelkező vezetékes érzékelő egyszerűen integrálható a FIBARO rendszerbe a szenzor bináris bemenetén keresztül. Egy modulra legfeljebb 2 db kontaktusos érzékelő és 4 db hőmérséklet érzékelő köthető. Apró méretének köszönhetően beszerelhető akár egy érzékelő vagy egy másik eszköz házába. A különböző riasztórendszerek integrálását szintén ezzel a modullal oldjuk meg.

Fibaro CO sensor- Szénmonoxid érzékelő

A FIBARO Szén-monoxid érzékelője is úgy működik, hogy a megengedett határértéket meghaladó szénmonoxid mennyiség esetén azonnal jelez. A legújabb okos otthon eszköz arra veszélyhelyzetre is figyelmeztet, ha már kis mennyiségben tartalmaz a levegő szénmonoxidot, de még a küszöbérték alatt van, hiszen hosszú távon ez is egészségkárosodáshoz vezethet. Miután a FIBARO CO Sensor érzékelte a helyzetet, akár az alvó család életét is megmentheti, ha az okos otthon megoldásoknak köszönhetően a FIBARO Központi egysége azonnal ablakot nyit, vagy elindítja a ventilátorokat, és eközben felébreszti a családot. Azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor a mérgezést okozható eszközök automatikusan kikapcsoljanak.